/ Tjänster

Brand & Säkerhet

För att värna om fastigheter och människorna som bor eller vistas i olika lokaler är det viktigt att planera för god säkerhet. Kvarnerup har kunskap om olika larmsystem som kan skydda mot inbrott eller brand.

Vi arbetar med trygghet

Nyckelfria system är uppbyggda av flera funktioner och det är möjligt att handplocka de som fastigheten är i behov av. Vi kan hjälpa kunder att hitta rätt produkt utefter önskemål och krav. Dessa funktioner är taggsystem, bokning, porttelefon, grind/bom och säkerhet/CCTV. Men förutom passagesystem arbetar vi även med säkerhet i form av brandlarm och inbrottslarm.
  • check
    Brandlarm
  • check
    Inbrottslarm
  • check
    Passagesystem

Boka konsultation

Vid frågor gällande våra tjänster eller frågor som solkraft är ni välkomna att kontakta oss för ett telefonsamtal eller platsbesök. Genom att skicka iväg ett intresse tar vi kontakt med er.

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så fort vi kan.
Hoppsan! Något gick fel när du skulle fylla i dina uppgifter.

Säkerheten först

Ett inbrottslarm har blivit något som allt fler bostadsägare och företagare investerar i för att stärka tryggheten. I vissa fall är detta även något som försäkringsbolag kräver. Detta gäller även brandlarm som kan signalera om brand och förhindra stora skador på fastigheter. Oavsett vilken typ av lokal det rör sig om kan vi hjälpa kunder att hitta ett anpassat system.

Passagesystem för företag eller bostadsrättsföreningar är idag en växande produkt då automatisering blir alltmer eftertraktat och det finns ett ökat behov av nyckelfria lösningar. Fabrikat som vi bland annat använder oss av är Aptus, RCO och Axema. I ett passagesystem finns det olika delar som går att kombinera, häribland porttelefon, bokningar av tvättstuga och traditionella passagesystem.

Kvarnerup anställda på en bild tillsammans utomhus i trevlig grön miljö

/ FAQ

Vanliga frågor om elinstallation & solceller

Här samlar vi information om elinstallationer och solceller. Vi ger er nyheter för vidare fördjupning och utökade svar på vanliga frågor i Solkraftsguiden.

Vad får jag göra själv med el?
expand_more
Rätt kunskap och försiktighet är oerhört viktigt vid allt arbete med elektricitet, men det finns några saker som man får gör utan att vara utbildad.
- Byta trasiga glödlampor
- Byta lamphållare
- Montera skarvsladdar
- Montera sladdströmbrytare och stickproppar
- Reparera och byta ut delar i trasiga skarvsladdar och apparatsladdar
- Byta befintlig strömbrytare för högst 16 A som är placerad i egen kapsling eller dosa
- Byta befintligt vägguttag för högst 16 A som är placerat i en egen kapsling eller dosa
- Det är viktigt att du vet hur arbetet ska utföras, är du det minsta osäker så överlåt arbetet till ett elinstallationsföretag.
Hur mycket solceller behöver man?
expand_more
Beroende på hur stor årsförbrukning av el som fastigheten har samt vilka önskemål och behov det finns att producera solel går det att anlägga hur små och hur stora solcellsanläggningar som helst. En vanlig villa med normalstor takyta brukar kunna täcka upp för majoriteten av det elbehov hushållet har.
Kan man ladda sin elbil i ett vanligt vägguttag?
expand_more
Det är varken säkert eller smart att ladda sin elbil i ett vanligt vägguttag. Det tar både länge tid och ökar brandrisken då eluttag och kablar inte är dimensionerade för hög belastning under lång tid. På grund av att det går emot rekommendationerna för laddning av elbil täcker oftast inte heller försäkringsbolagen eventuella skador. Utöver brandrisk är det inte heller möjligt att hantera laddsessioner via ett vanligt eluttag. Prata med oss så hjälper vi dig hitta rätt laddbox för din elbil.
Hur mycket sparar jag med solceller?
expand_more
Med solceller på taket behöver du köpa betydligt mindre el, din elräkning minskar ungefär med en tredjedel. Förutom sänkta elkostnader får du även betalt för såld el, den el som går tillbaka ut på nätet efter fastighetens behov täckts. Eftersom du producerar egen el blir du även mindre påverkad av elprisets svängningar. Efter att återbetalningstiden är över, ca 8–15 år, är även all el som anläggningen producerar ren vinst.  
Finns det solcellsbidrag?
expand_more
För privatpersoner finns det ett skatteavdrag för Grön teknik på 20 % upp till 50 000 kr per person och år att ta del av. Det finns även möjlighet att låna pengar för solcellsinstallation exempelvis som Gröna lån eller Solcellslån. Detta finns det att läs mer om under respektive område under fliken Solkraft.
Varför ska jag byte till LED?
expand_more
Det finns fler anledningar till att byta ut sina gamla lampor till LED belysning. Det mest uppenbara argumentet är energibesparingen, generellt sätt sparar man 50% el genom att byta från kvicksilver eller halogen till LED. En annan anledning är att LED lampor går att återvinna då de inte innehållet några farliga substanser.

Solkraftguiden

Här samlar vi fördjupad kunskap och utökade svar på vanliga frågor i form av inlägg om solkraft och elinstallation.

/ Referenser

Våra senaste projekt