Solceller som blir lagda på ett tak av anställd på Kvarnerup i gul arbetsjacka
/ Kvarnerup Konsult

Om oss

Kvarnerup vill växa varsamt. I en bransch som präglas av exploatering och stora samhällsinvesteringar vill vi värna om företagets kärna och målbild i alla delar av verksamhetens utveckling. Vår ambition är att expandera med eftertänksamhet.

Lediga tjänster

Kvarnerup Elektriska söker en ny medarbetare till vårt arbetslag. Tveka inte att kontakta oss om du tycker att du passar in på beskrivningen – eller om du har en unik kompetens som kan intressera oss och ger förutsättningar för en flexibel roll som skapar mervärde i vår verksamhet. Ansökningar sker genom att skicka cv och personligt brev till info@kvarnerup.se. Vänligen kontakta oss på samma mailaderss vid frågor gällande tjänsterna.

2021 vann vi Dagens Industris Gasellpris och vi är otroligt stolta över att arbeta oss starkare än någonsin genom omvärldens utmaningar och i en bransch med hårt tryck. Vi tar inget för givet och värdesätter våra medarbetare och deras vilja att utvecklas.

Kvarnerup tror på att vi arbetar bäst när det finns en viss flexibilitet i en arbetsroll. Vi är därför öppna för unik kompetens, erfarenhet och potential och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt hur väl personen passar in i företagets dynamik och ambitioner. Start för båda tjänsterna är flexibelt men vi ser gärna att det finns möjlighet att komma in i verksamheten senast augusti-september.

Elkonstruktör

Är du vår nya elkonstruktör? Har du några års erfarenhet och vill vara en del av ett företag som erbjuder svängrum och uppskattar nya perspektiv? Kontakta oss!

Företagsbeskrivning

Kvarnerup arbetar utifrån ett koncept där vi samlar en kombination av kompetenser in-house. Vi erbjuder våra kunder helhetslösningar som inkluderar både elkonstruktion och elinstallation i entreprenad- och renoveringsprojekt. Genom att arbeta på detta sätt är det enkelt för verksamheten att ställa om vid behov och snabbt hantera eventuella utmaningar som kan uppstå längs ett projekts utveckling. Vi gör det enkelt för kunden att samarbeta med oss. På Kvarnerup har vi nära till våra medarbetare och som elkonstruktör kommer din arbetsplats att vara på kontoret i Vallkärra, strax utanför Lund. Här sitter våra projektledare och el-konstruktörer. Tjänsten är på heltid med viss möjlighet tillflexibilitet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola. På Kvarnerup arbetar vi i stor utsträckning med detaljprojektering i entreprenadprojekt. Vi tar fram granskningshandlingar, bygghandlingar samt relationshandlingar på uppdrag av beställaren. Det är därför ett krav för arbetsrollen att du behärskar AutoCAD. Merparten av projekten som vi arbetar i utgörs av bostadsprojekt, men vi arbetar även med projekt så som kontor, vårdboende samt olika system för grön teknik. Det är en merit om du har erfarenhet av att rita enligt de föreskrifter som förekommer i dessa miljöer. Du kommer att vara med under hela processen och bland annat fungera som stöd till projektledaren där det kontinuerligt förs en öppen dialog gällande utformning och utförande. Du ställs inför problemlösning och arbetar ständigt med att hitta smarta lösningar utefter kundens behov och önskemål.

Krav för tjänst:
- Utbildad elingenjör
- Behärskar AutoCAD
- Körkort B
- Flytande svenska och behärskning av engelska i tal och skrift

Meriter:
- Erfarenhet inom detaljprojektering
- Erfarenhet av projektering av fastigheter, bostäder osv.

PEAB Västra referensprojekt av Kvarnerup Elektriska

Hållbar omställning

I ett samhälle som önskar snabba beslut och drivs av vinstutdelning framför hållbarhet och meningsfullhet önskar vi att skapa värde i de miljöer som vi verkar i och bidra till trygghet och utveckla goda relationer med både kunder, medarbetare och samarbetspartners.

I en bransch med hård konkurrens med starkt etablerade normer vill Kvarnerup vara en del av framtidens samhällsbyggande med innovation och fossilfria lösningar för att främja en hållbar omställning. Vi är en del av det arbetslag som utvecklar fastigheter som inte bara ska rymma många olika människor och deras behov utan även vara trygga och pålitliga att arbeta eller bo i.

Kvarnerup och el – det vi gör bäst

Oavsett om vi arbetar med elinstallationer i nybyggnation eller installerar solceller på en villa är det effektiva och hållbara lösningar som vi ständigt arbetar med att utveckla. Vi ser företagets två ben, elinstallation och solceller, som två lika stora pelare som bär upp verksamheten. Balansen mellan dessa ben skapas genom en helhetssyn och en bred kompetens gällande elinstallationer i varierande skalor. Vi kan erbjuda lösningar unika för varje projekt och behov. Kvarnerup arbetar även utifrån ett koncept där vi samlar all kompetens under ett tak. När både el konstruktörer och elektriker finns inom verksamheten går det att undvika inhyrd personal genom att en kedja av tjänster som kopplar an till varandra ryms in-house. Kommunikationsleden blir kortare och vi har större möjlighet att överse projektets behov och snabbt åtgärda eventuella problem längs vägen.

”Genom att ha allt under samma tak blir det också kortare avstånd mellan konstruktören och elektrikerna på fältet vilket leder till bättre effektivitet och slutresultat i projekten” - Christian Larsson, företagets grundare

Kvarnerup anställda på en bild tillsammans utomhus i trevlig grön miljö

Kvarnerups utgångspunkt - vi värnar om goda relationer och hållbarhet.

Kvarnerups huvudkontor finns i Vallkärra strax utanför Lund. Byggnaden som utgör kontoret är en gammal butikslokal som gradvis får nytt liv genom renovationer och investeringar i fastigheten. I Vallkärra sitter företagets kontorspersonal, som syns på bilen ovan. Kontoret speglar den hemtrevnad som Kvarnerup eftersträvar att skapa, där samtliga medarbetare får utrymme att växa och utveckla sin kompetens. En gemytlig plats där vi genomför gedigna projekt för en grön framtid.

Men det är viktigt att komma ihåg att företaget är större än kontoret. Ute på projekt runt om i Skåne arbetar våra flitiga elektriker med elinstallationer och solcellsmontering - det vill säga förser Skåne med el och energi enligt Kvarnerups värdegrund.

Gasellvinnare 2021

"Satsning på solceller har gjort Kvarnerup till en elinstallatör att räkna med." - Dagens industri
Gasell vinnare logotyp.

2021 vann Kvarnerup årets Gasellpris för Skånes mest framgångsrika företag baserat på de fyra senaste årsredovisningar. Det är mindre än 1% av Sveriges aktiebolag som uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. 2022 var vi med på listan igen. Detta gör oss självklart väldigt stolta!

Följ denna länken för att komma till artikeln från 2021 på DN:s hemsida där Kvarnerup presenteras och grundaren Christian Larsson ger insikt i framgångskonceptet DI Gasellvinnare 2021.

Här är vi även med i en kort film från DI. Filmen ger inblick i verksamhetens vardag och berättar om hur Kvarnerup Elektriska tog form.

Våra medarbetare

På Kvarnerups huvudkontor i Vallkärra sitter företagets generalister. Kontorspersonalen har olika arbetsområden och kompetens men arbetar tillsammans för att leverera kvalitet till våra kunder.
Kvarnerup anställda Christian som är VD
Christian Kvarnerup Larsson
Grundare & visionär
Christian satte spaden i jorden 2016 och driver Kvarnerup Elektriska framåt i en utmanande bransch med ett stabilt hållbarhetstänk och en vilja att skapa trygghet för våra kunder och samarbetspartners.
Kvarnerup anställd Paul med svart hår och ansiktshår
Paul Boardman
Elingenjör & solcellsprojektör
Paul arbetar med projektering av elinstallationer på Kvarnerup. Han är även ansvarig för solcellsavdelningen på företaget. Arbetar med kalkylering samt överser samtliga montörer.
Kvarnerup anställda Thomas som har glasögon
Thomas Niklasson
Projektledare
Thomas är senior projektledare med erfarenhet från flera verksamheter och med god insikt i förutsättningar och utmaningar inom branschen. Thomas överblickar och leder projekt inom elinstallation.
Kvarnerup anställda Amanda med blondt lockigt hår
Amanda Bäckman
Verksamhetsutvecklare & solcellsprojektör
Amanda är utbildad i hållbar samhällsutveckling och organisationsutveckling. Hon ansvarar för kundrelationer på solcellsidan samt arbetar med projektering av solceller och utveckling av Kvarnerups värdegrund och målbild.

Företagets resa

Ta del av Kvarnerups resa! Från att spadens sattes i jorden 2016 fram till idag.

2016

Kvarnerup startar! Ett elinstallationsföretag att räkna med.

2018

Efter att ha införskaffat en gammal butikslokal i Vallkärra har majoriteten av utrymmena renoverats och vi flyttar in.

2020

Kvarnerups koncept fungerar och vi växer med varje projekt. Detta året anställer vi vår tionde medarbetare.

2020

Kvarnerup öppnar upp en ny avdelning för solceller och utökar verksamheten från elinstallation till att även erbjuda tjänster inom grön teknik.

2021

2021 är ett år vi aldrig glömmer. Verksamheten vinner Gasellpriset, hedras på Gasellgalan och uppmärksammas i media.

2023

Idag står vi här. Med en ny hemsida och med nya planer på tillväxt och utveckling. Följ med oss på resan och håll koll på vad vi gör härnäst.

/ Referenser

Våra senaste projekt