/ ELinstallation

Privat

På Kvarnerup arbetar både elektriker och elingenjörer vilket gör att vi har kunskap och erfarenhet inom allt från att sätta upp ett extra uttag till att planera el för en hel fastighet. Renovering eller nybygge? Vi hjälper dig planera och utföra elinstallation.

Elinstallation för för privata bostäder

Ta hjälp av Kvarnerup

Kvarnerups koncept bygger på en in-house kompetens där vi erbjuder helhetslösningar utöver separata tjänster till både privat- och företagskunder. Verksamhetens arbetslag arbetar nära varandra och därmed blir sträckan för kommunikation kort och vi kan ta fram lösningar för specifika krav och behov. Det gör det även enkelt för kunden att arbeta med oss då vi både projekterar, konstruerar och installerar elsystem och nätverkslösningar.
  • check
    All kompetens under ett tak
  • check
    Erbjuder helhetslösningar
  • check
    Utgår från kundens behov

Installation

Vi hanterar all typ av elinstallation, från armaturer och belysning till solceller och laddbox till elbil.

Läs mer
arrow_forward

Fiber & data

För uppkoppling och stabila nätverk hjälper vi kunder med fiber- och kopparnätsinstallationer.

Läs mer
arrow_forward

Brand & säkerhet

Kvarnerup har kunskap om olika larmsystem som skyddar fastigheter mot inbrott och brand.

Läs mer
arrow_forward

Besiktning & konsultation

Vi hjälper både privatkunder och företag att upprätthålla kvalité hos anläggningen genom besiktning och konsultation.

Läs mer
arrow_forward

Konstruktion

På Kvarnerup både konstruerar och installerar vi. Vi har kunskap och arbetskraft för helhetslösningar in-house.

Läs mer
arrow_forward

Service

Vi hjälper både privat- och företagskunder med service för att upprätthålla hög standard hos en elanläggning.

Läs mer
arrow_forward

Kvalitetssäkra anläggningar i sikte

Samtliga elektriker och elingenjörer på Kvarnerup är certifierade och arbetar utifrån Elsäkerhetsverkets rekommendationer och krav. Det är viktigt för oss att elinstallation utförs på ett korrekt sätt så att kunden kan känna sig trygg och att vi levererar kvalitetssäkra elanläggningar. Tillsammans kan vi vägleda kunden och ta fram optimerade lösningar.

Kvarnerup anställda på en bild tillsammans utomhus i trevlig grön miljö

Kvarnerup och medarbetare

Visst är Kvarnerup ett helt vanligt elinstallationsföretag, men det unika med verksamheten är att vi erbjuder både elkonstruktion och elinstallation. Detta gör att vi besitter kompetens inom flera områden och kan vägleda kunder och arbeta fram en helhetslösning om det önskas. "Med vårt sätt att arbeta på behöver kunden bara prata med ett enda bolag och slipper att höra att det är någon annans fel, om projekt går snett. Genom att ha allt under samma tak blir det också kortare avstånd mellan konstruktören och elektrikerna på fältet vilket leder till bättre effektivitet och slutresultat i projekten." - Christian Larsson, grundare.

Läs mer om företagets resa, ambitioner och medarbetare på sidan Om oss.

Boka konsultation

Vid frågor gällande våra tjänster eller frågor som solkraft är ni välkomna att kontakta oss för ett telefonsamtal eller platsbesök. Genom att skicka iväg ett intresse tar vi kontakt med er.

Tack för ditt intresse! Vi återkommer så fort vi kan.
Hoppsan! Något gick fel när du skulle fylla i dina uppgifter.
/ FAQ

Vanliga frågor om elinstallationer

Här samlar vi information om elinstallationer och nyheter för vidare fördjupning och utökade svar på vanliga frågor.

Vad får jag göra själv med el?
expand_more
Rätt kunskap och försiktighet är oerhört viktigt vid allt arbete med elektricitet, men det finns några saker som man får gör utan att vara utbildad.
- Byta trasiga glödlampor
- Byta lamphållare
- Montera skarvsladdar
- Montera sladdströmbrytare och stickproppar
- Reparera och byta ut delar i trasiga skarvsladdar och apparatsladdar
- Byta befintlig strömbrytare för högst 16 A som är placerad i egen kapsling eller dosa
- Byta befintligt vägguttag för högst 16 A som är placerat i en egen kapsling eller dosa
- Det är viktigt att du vet hur arbetet ska utföras, är du det minsta osäker så överlåt arbetet till ett elinstallationsföretag.
Varför ska jag byta lampkontakter?
expand_more
Från och med 2019 gäller en ny typ av stockproppar och uttag för anslutning av taklampor i Sverige. Standarden ska öka säkerheten samt underlätta handel i EU. De nya varianterna är CE-märkta och antingen jordade eller dubbelisolerade.
Kan man ladda sin elbil i ett vanligt vägguttag?
expand_more
Det är varken säkert eller smart att ladda sin elbil i ett vanligt vägguttag. Det tar både länge tid och ökar brandrisken då eluttag och kablar inte är dimensionerade för hög belastning under lång tid. På grund av att det går emot rekommendationerna för laddning av elbil täcker oftast inte heller försäkringsbolagen eventuella skador. Utöver brandrisk är det inte heller möjligt att hantera laddsessioner via ett vanligt eluttag. Prata med oss så hjälper vi dig hitta rätt laddbox för din elbil.
När måste man ha jordfelsbrytare?
expand_more
Det finns krav på att uttag ska skyddas av jordfelsbrytare inomhus i bostäder, daghem, förskolor, grundskolor och fritidshem. Utöver etta finns det även krav på att uttag upp till 32 ampere som används av lekmän ska skyddas av jordfelsbrytare.
Varför löser mina säkringar ut?
expand_more
Att säkringen går är ofta ett tecken på överbelastning eller att det finns något fel i installationen eller i någon ansluten produkt. Om du exempelvis har många värmealstrande apparater anslutna samtidigt kan det vara orsaken. Exempel på apparater som ofta bidrar till överbelastning är spis, tvättmaskin eller strykjärn.
Varför ska jag byte till LED?
expand_more
Det finns fler anledningar till att byta ut sina gamla lampor till LED belysning. Det mest uppenbara argumentet är energibesparingen, generellt sätt sparar man 50% el genom att byta från kvicksilver eller halogen till LED. En annan anledning är att LED lampor går att återvinna då de inte innehållet några farliga substanser.
/ Referenser

Våra senaste projekt